loading spinner
SUA (Statele Unite ale Americii) Mareste

SUA (Statele Unite ale Americii)

Drapelul naţional al Statelor Unite ale Americii; proporţia lăţime/lungime este 10:19

Mai multe detalii

95,20 ron cu TVA

Informatii

Drapelul Statelor Unite ale Americii consta dintr-un camp dreptunghiular cu proportiile de 10:19, intre latime si lungime, pe care se gasesc 13 dungi orizontale colorate alternativ, 7 in rosu si 6 in alb, incepind si terminind cu cite o dunga rosie, si avind un dreptunghi albastru inchis (cunoscut ca navy blue in engleza) in coltul din stinga sus, pe care se gasesc 50 de pentagoane stelate regulate, de culoare alba, aranjate pe 9 rinduri orizontale, de cinci ori cite sase si de patru ori cite cinci, rindurile de sase stele alternind cu cele de cinci stele.

Cele 50 de pentagoane stelate semnifica cele 50 de state ale Statelor Unite ale Americii, iar cele 13 benzi orizontale, 7 rosii si 6 albe, semnifica cele foste 13 colonii ale Marii Britanii care s-au rasculat impotriva sa.

Datorita acestui design, drapelul Uniunii nord-americane este adesea numit "the Stars and Stripes" sau "Old Glory".

Cel de-al doilea (supra)nume a fost dat de capitanul William Driver, care a trait in secolul al 19-lea. Datorita simbolismului sau, zona albastra cu cele 50 de stele este numita "uniune".

Aceasta parte a steagului SUA, numita U n i o n  J a c k, fara nici o legatura cu steagul Marii Britanii, a stat singura ca steag naval intre 1960 si 2002, dupa care United States Navy a revenit la primul steag naval pe care il avusese, First US Navy Jack.

Motivarea revenirii a fost ca un astfel de steag este simbolic pentru lupta impotriva inamicilor perfizi, fiind o parte a Razboiului contra terorismului.

Oricum, U n i o n  J a c k, continua sa fie utilizat de vasele americane care nu apartin Marinei SUA, incluzand acelea folosite de Coast Guard si de National Oceanic and Atmospheric Administration (sau NOAA).

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

30 alte produse in aceeasi categorie: